Thåström gästar Fågelle på ny singel.

Lyssna här.

När ljudet av svävande skönhet kolliderar med ett kargt avgrundsmörker, då frodas Fågelle. Under sin moniker gör Klara Andersson kontrastrika och utmanande låtar som gett henne en etablerad plats i den europeiska experimentella musikscenen, med poetisk text på svenska.

Den sista, förlösande singeln inför det stundande albumet heter Kroppen, och huserar ett samarbete med Thåström. Här förmedlas djupt personliga tankar till tonerna av gnisslande melodier, silkeslena gitarrplock och en svindlande refräng som tornar sig över ljudbilden – ett signum hon har kultiverat genom åren, men som nu förfinats till sin yttersta spets. 

Fågelle berättar mer om Kroppen och Thåströms gästframträdande:

“Jag skrev den när jag precis hade flyttat till Berlin för första gången, i det ödsliga vardagsrummet när de jag bodde med var bortresta. Jag försökte förstå var jag var, var jag var på väg och vad jag kanske lämnat bakom mig. En intensiv känsla av sårbarhet inför alla möjligheter och framtidsdrömmar, mina stora ambitioner och mitt bultande småfågelhjärta.

Det är en dröm och en stor ära att få jobba med Joakim. Det kändes både vansinnigt och självklart att fråga honom. Men musik har en magisk förmåga att knyta samman människor och vi befinner ju oss i samma musikaliska universum. Ett universum som han och andra visat mig genom sin musik när jag växte upp. Jag vet inte var cirkeln började men det känns som den har slutits.”

Kroppen är tagen från albumet Den svenska vreden som släpps 27 januari genom franska skivbolaget Medication Time Records. Albumet är inspelad och producerad med långvariga samarbetspartern Henryk Lipp (Union Carbide Productions, Blue For Two), som även var med i skapandet av det kritikerrosade debutalbumet Helvetesdagar. Sedan 2019 har hon turnerat Europa, och spelat på bland annat den holländska festivalen Roadburn, Berghain Kantine i Berlin, Electrowerkz i London, och Petit Bain i Paris.



 
Previous
Previous

Maia släpper ny singel.

Next
Next

Hurula ställer ut sin konst i Sthlm.