Sofia Jannok tolkar Bon Iver

Sofia Jannok tolkar Bon Iver

Sofia Jannok har länge velat tolka Bon Iver, och nu på tisdag den 15e maj, påbörjar hon session och inspelning av ett par låtar i Björn T Pettersson Kirunabaserade studio ”Heart of Gold”. Det är första gången Sofia spelar in i Norrbotten och hon är i väldigt gott sällskap. Inga mindre än Annika Norlin och Henrik Niva kommer att gästa låtarna som beräknas släppas i sommar.

“Det är något kosmiskt över min relation till Bon Ivers musik. Hans låtar har dykt upp när jag behövt det som mest i livet och hållt mig i handen. Bon Ivers musik är min absolut största favorit, alla kategorier! Den är tidlös, storslagen och intim på samma gång, och innehåller allt som musik ska innehålla” säger Sofia. 

Sofia berättar vidare att hon känner sådant släktskap med Bon Ivers uttryck – Wisconsins landskap påminner så mycket om Norrbotten, där hon kommer från. Den storslagna naturen, de vida skogarna, ensamma vägarna, små samhällena och många sjöarna.

“Eftersom det var i Kiruna idén kom till ville jag spela in materialet där uppe med musiker därifrån. Så arren kommer att färgas av omgivningarna, precis som Bon Ivers musik hänger ihop med platser. Sedan spelas allt in minimlaistiskt och intimt i Heart of Studio av Björn T Pettersson som är Malmfältens musikboss nummer ett” förklarar Sofia. 

Om Sofia
Med två Grammisnomineringar i ryggen och det megahyllade fjärde albumet ORDA – This is my land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svenska musikscenen och visat att en drottning från norr är här för att stanna. Musiken spänner över dynamiska landskap där Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft i popmelodiernas enkla självklarhet. Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som We are still here och ÁHPI tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi. 2017 tilldelades Sofia Konstnärsnämndens långtidsstipendium.

instagram facebook
Vänligen kontakta:

Rebecca Lidh Faijersson
Project Manager
rebecca@jubel.se
+46 70 327 85 95
www.jubel.se