Sofia Jannok till Autonom

-” Otroligt kul och inspirerande!
 Vi är mycket stolta att få samarbeta med Sofia Jannok och därmed få representera henne i hela världen” 
Säger Niklas Pankan Bergson och Per Hägglund på Autonom Management. 
Autonom representerar sedan tidigare Titiyo, Thåström, Maia Hirasawa, Nicole Sabouné, Love Antell, Hurula, Sällskapet och Bruno K. Öijer.

“Känns jättekul. Vi kommer göra storverk ihop och ta allt till en helt ny nivå.” 

Säger Sofia Jannok

Infogad bild 1

www.sofiajannok.com 


Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svensk musikscen och visat att en snölejoninna från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som Wide as Oceans tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi och det pågående förtrycket av urfolket samerna. Med anledning av domen i den historiska rättegången Girjas sameby mot svenska staten skapade Sofia Jannok tillsammans med konstnären Anders Sunna en video till hennes singel We are still here. Videon vann pris som Bästa Musikvideo på ImagineNative Canada, världens största urfolksfilmfestival.

– Jag vill med musiken ge publiken en samtida världsbild som det hörs alltför lite om. Vi, urfolk, finns ju kvar. 

Sedan 2005 har Sofia Jannok arbetat med musik på heltid. Hon slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009 .  delar sin tid mellan samebyn, Umeå och turnéer världen över. Hon har sommarpratat i radio, gjort TED-talks och varit en stark röst under klimatkonferensen COP21 i Paris. Men det är på livekonserterna som Sofia Jannok når publiken bäst i och med sin starka närvaro på scen och sitt bankande hjärta för Sápmi.

Sofia skådespelade dessutom i SVT och Canal+ stora dramaseriesatsning Midnattssol som är nominerad till Kristallen.

Bokning: Lisel.Naeslund@livenation.se

Press: Jenny@border.se