Ny singel med Hurula

Fredag är en stor dag, då släpps singeln ”Självmedicinering” – med på singeln ligger även bonusspåret ”Inte min son”.
Redan nu kan du se till att du har låtarna rakt in i din spellista vid midnatt till den 14 december, se till att trycka på denna länk: bit.ly/2Prl4wZ
Vi hörs!

Hurula gör omslag till Pussy Riot bok

Riot Days

Maria Aljochina

Maria ”Masha” Aljochina är politisk aktivist, konstnär och medlem i Pussy Riot.

År 2012 framförde gruppen sin låt ”Mother Mary banish Putin” inne i Frälsarkatedralen i Moskva och kallade detta performanceverk ”Punk Prayer”. Aljochina dömdes efteråt till två års fängelse med brottsrubriceringen ”huliganism grundad på religiöst hat” och skickades till ett av världens strängaste fängelser, en straffkoloni i Uralbergen.

Som politisk fånge kämpade hon för att förbättra villkoren för sina medfångar och efter fängelsetiden fortsatte hon med sitt arbete som aktivist och konstnär.

Hon är medgrundare till det ryska medieföretaget MediaZona och skådespelare i Belarus Free Theatre. Hon har prisats med Lennon Ono Grant for Peace och hon har också tilldelats Hannah Arendt-priset.

I biografin Riot Days berättar hon om aktionen i katedralen, rättegången, om fängelsevistelsen och hennes protester –  inklusive hungerstrejker – mot kränkningar av de mänskliga rättigheterna som pågick i fängelset.

Med Riot Days ansluter sig Aljochina till en rysk tradition av dissidenter som skrivit från fängelset.

Riot Days är en stämningsfull, lyrisk bok med såväl ilska som cynisk humor. Aljochina blandar sin biografiska berättande med konversationer och sångtexter, transkriptioner från rättegången och dokument från fängelset.

Boken är en fascinerande skildring om att stå upp för jämlikhet, demokrati och allas lika värde, samtidigt som den är en hisnande och obehaglig samtidsskildring från demokratins förfall i dagens Ryssland.

“Riot Days” could so easily have been a straightforward, from-the-horse’s-mouth confessional account of one of the most publicised political protests of recent years. Alyokhina takes on a far greater challenge: creating a text that is not just a reflection on a piece of art, but becomes one itself, and one that, in many places, lives up to her own criteria of protest: that it must be ‘desperate, sudden, and joyous’”
Rachel Hewitt / The Guardian

Premiär för Maia Hirasawa akustisk version

PREMIÄR: MAIA HIRASAWA – JAG VÄLJER INTE DIG

I dag står vi för premiären av Maia Hirasawas akustiska version av Jag Väljer Inte Dig.

Förra året firade Maia Hirasawa 10 år som artist och tillsammans med den nybildade producenttrion TÅFAB har nu Maia producerat en 80-talsflirtande hjärtekrossballad som vi i dag står för den akustiska premiären för här på Popmani.

– Det kändes viktigt för mig att göra en akustisk version också. Inte för att jag inte älskar originalet, men för att visa hur låten lät från början. Mina låtar föds från det akustiska; pianot eller gitarren. Jag godkänner inte mina låtar innan de håller ensamma med bara mig. Text och melodi måste hålla, utan lull lull runtomkring. När jag spelade in den i min hemmastudio passade vi på att filma också. Det var väldigt spontant och det blev lite som det blev. Vi filma bara grejorna jag har i min studio, men allt är väldigt mkt jag. Carro och Ida som inte bara är sjukt bra på sång, är också mina vänner och lyfte både stämningen och mig, berättar Maia Hirasawa i en kommentar om videon.

Sofia Jannok tolkar Bon Iver

Sofia Jannok tolkar Bon Iver

Sofia Jannok har länge velat tolka Bon Iver, och nu på tisdag den 15e maj, påbörjar hon session och inspelning av ett par låtar i Björn T Pettersson Kirunabaserade studio ”Heart of Gold”. Det är första gången Sofia spelar in i Norrbotten och hon är i väldigt gott sällskap. Inga mindre än Annika Norlin och Henrik Niva kommer att gästa låtarna som beräknas släppas i sommar.

“Det är något kosmiskt över min relation till Bon Ivers musik. Hans låtar har dykt upp när jag behövt det som mest i livet och hållt mig i handen. Bon Ivers musik är min absolut största favorit, alla kategorier! Den är tidlös, storslagen och intim på samma gång, och innehåller allt som musik ska innehålla” säger Sofia. 

Sofia berättar vidare att hon känner sådant släktskap med Bon Ivers uttryck – Wisconsins landskap påminner så mycket om Norrbotten, där hon kommer från. Den storslagna naturen, de vida skogarna, ensamma vägarna, små samhällena och många sjöarna.

“Eftersom det var i Kiruna idén kom till ville jag spela in materialet där uppe med musiker därifrån. Så arren kommer att färgas av omgivningarna, precis som Bon Ivers musik hänger ihop med platser. Sedan spelas allt in minimlaistiskt och intimt i Heart of Studio av Björn T Pettersson som är Malmfältens musikboss nummer ett” förklarar Sofia. 

Om Sofia
Med två Grammisnomineringar i ryggen och det megahyllade fjärde albumet ORDA – This is my land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svenska musikscenen och visat att en drottning från norr är här för att stanna. Musiken spänner över dynamiska landskap där Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft i popmelodiernas enkla självklarhet. Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som We are still here och ÁHPI tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi. 2017 tilldelades Sofia Konstnärsnämndens långtidsstipendium.

instagram facebook
Vänligen kontakta:

Rebecca Lidh Faijersson
Project Manager
rebecca@jubel.se
+46 70 327 85 95
www.jubel.se

Love Antell i sommar

19 MAJ
Hjärtat, Gamla stan, Stockholm (solo)kl 16.00
BROTT OCH STRAFF – panelsamtal av Janne Flyghed, Felipe Estrada, Henrik Tham
30 maj
Landet, Stockholm (solo)
Progressiv bar, samtal om politik med bl a Annika Strandhäll
6 JULI
Fåfängan, Nyköping (solo)
13 JULI
Smådalarö gård (solo)
22 JULI
Kastellholmen, Stockholm
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
23 JULI
Tullhusparken, Sandhamn
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
24 JULI
Fyrskeppsudden, Öregrund
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
26 JULI
Furusunds Värdshus, Furusund
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
27 JULI
Kärleksudden, Norrtälje
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
28 JULI
Malma Gård, Värmdö
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
29 JULI
Häringe Slott, Haninge
SKÄRGÅRDSTURNÉN – Tillsammans med Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Tina Ahlin
4 AUGUSTI
Hvitsten salong, Oslo, Norge (solo)

Love Antells foto.

Ny singel med Maia 11 maj

NY SINGEL 11 MAJ!

06/May/18

Maia släpper sin nya singel  “JAG VÄLJER INTE DIG”  Fredagen den 11 Maj.

 

Maia berättar;  – Jag ser allting filmklipp i huvudet när jag skriver låtar. I min nya låt ”Jag väljer Inte Dig” har jag tydliga bilder av vad som egentligen hände den där dagen för drygt ett år sen, det var bröllop, det var varmt, man skulle vara lycklig. På en sån fest ställs kärleken på sin spets, men det är också då man kan inse att det är dags att släppa taget. /Maia

7904Maia_Hirasawa-Jag_Valjer_Inte_Dig_1500x1500px.jpg

Hurula till Razzia och Way out West

Idag har vi det stora nöjet att få berätta att Hurula numera är en del av Razzia-familjen!

Way Out Wests foto.
Way Out West

1 tim

HURULA ––> WAY OUT WEST 2018

Varje generation har ett par artister som på något sätt blir större än livet själv. Det är ingen exakt vetenskap, inte mätbart med varken streamingsiffror eller radiorotation, men gemensamt är ett anslag präglat av absolut nödvändighet. Hurula kan sålla sig till den skaran. Efter en gedigen punkbakgrund kom Hurulas första soloskiva Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för (2014) och det som i praktiken var en debut kändes snararare som återkomsten av en saknad vän. Med texter om uppgivenhet, samhällskritik och hjärtan som bultar i andrahandslägenheter besjunger Hurula utanförskapets välsignelser och förbannelser. Hurula blev snabbt rösten för alla som aldrig någonsin skulle bli som dom.

Hurula har lyckats med konststycket att följa upp ett hyllat debutalbum med fortsatt viktig musik. 2016 kom Vapen till dom hopplösa och det senaste släppet är EP:n Oss är allt (2018). Och det som är engagerande på skiva är om möjligt än mer engagerande live. Hurulas livekonserter är omtalade för sin kraft med huvudpersonen själv rastlöst vandrande fram och tillbaka på scenen till en bakgrund av furiösa trummor och larmande rundgångsgitarrer. Och varje mening, ord och stavelse sjungs som om det betyder precis allt.

Biljetter & info ––> www.wayoutwest.se

Thåström sommar 2018

Lugers foto.

THÅSTRÖMS KONSERTSOMMAR ÄR SPIKAD!

14 juni – Bergenfest, Bergen [NO]
15 juni – Norwegian Wood, Oslo [NO]
6 juli – Peace & Love, Borlänge
12 juli – Sofiero Slott, Helsingborg (+ First Aid Kit)
13 juli – Fårösunds Marina, Gotland [nytt datum!]
19 juli – Bukta, Tromsö [NO]
21 juli – Malakoff Rockfestival, Nordfjordeid [NO]
27 juli – Storsjöyran, Östersund
28 juli – Månefestivalen, Fredrikstad [NO]
4 augusti – Arvika Hamnfest, Arvika
9-11 augusti – Way Out West, Göteborg
10 augusti – Haven, Köpenhamn [DK]
17 augusti – Pstereo, Trondheim [NO]
24 augusti – Huskvarna Folkets Park, Huskvarna (+ The Hellacopters)
30 augusti – Gröna Lund, Stockholm

I höstas släppte Thåström albumet Centralmassivet – som belönades med en Grammis för Årets Rock – och den efterföljande Nordenturnén sålde cirka 100 000 biljetter. Trots att han varit högaktuell i fyra decennier har Thåström aldrig varit bättre än just nu.

Nu är det klart att Fårösunds Marina på Gotland får ett besök av ikonen 13 juli. I och med detta kan vi meddela att Thåströms konsertsommar är spikad. Biljetterna är släppta via luger.se samt respektive spelställe. ​