Sofia Jannok till Autonom

-” Otroligt kul och inspirerande!
 Vi är mycket stolta att få samarbeta med Sofia Jannok och därmed få representera henne i hela världen” 
Säger Niklas Pankan Bergson och Per Hägglund på Autonom Management. 
Autonom representerar sedan tidigare Titiyo, Thåström, Maia Hirasawa, Nicole Sabouné, Love Antell, Hurula, Sällskapet och Bruno K. Öijer.

“Känns jättekul. Vi kommer göra storverk ihop och ta allt till en helt ny nivå.” 

Säger Sofia Jannok

Infogad bild 1

www.sofiajannok.com 


Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svensk musikscen och visat att en snölejoninna från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

Sofia Jannok har aldrig varit rädd för att uttrycka sin åsikt. I videor som Wide as Oceans tar hon tydlig ställning mot den massiva exploateringen av naturresurser i Sápmi och det pågående förtrycket av urfolket samerna. Med anledning av domen i den historiska rättegången Girjas sameby mot svenska staten skapade Sofia Jannok tillsammans med konstnären Anders Sunna en video till hennes singel We are still here. Videon vann pris som Bästa Musikvideo på ImagineNative Canada, världens största urfolksfilmfestival.

– Jag vill med musiken ge publiken en samtida världsbild som det hörs alltför lite om. Vi, urfolk, finns ju kvar. 

Sedan 2005 har Sofia Jannok arbetat med musik på heltid. Hon slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009 .  delar sin tid mellan samebyn, Umeå och turnéer världen över. Hon har sommarpratat i radio, gjort TED-talks och varit en stark röst under klimatkonferensen COP21 i Paris. Men det är på livekonserterna som Sofia Jannok når publiken bäst i och med sin starka närvaro på scen och sitt bankande hjärta för Sápmi.

Sofia skådespelade dessutom i SVT och Canal+ stora dramaseriesatsning Midnattssol som är nominerad till Kristallen.

Bokning: Lisel.Naeslund@livenation.se

Press: Jenny@border.se 

Bruno K. Öijer på Dramaten LP

Signerar nya LPn på Rönnells antikvariat och Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan den 8 juni.
View this email in your browser

Bruno K. Öijer – Dramaten live släpps på vinyl

jag önskar att min syn på världen
kunde förvandlas till ett
vackert ömtåligt föremål i mina händer

– ur Arvet, Bruno K. Öijer

Det är få poeter vars blick och uttryck ger så stora ringar på vattnet som Bruno K. Öijer. Ända sedan debuten 1973 med “Sång för anarkismen” har han med sina böcker och sina hyllade liveframträdanden inmutat ett helt eget rum för poesin.

Nu ges hans bejublade och slutsålda framträdande på Dramaten den 1 april 2015 ut på en exklusiv dubbelvinyl av Teg Publishing i samarbete med Autonom. Kvällen på Dramaten var avslutningen på en höst- och vårturné som sträckte sig från Umeå till Malmö.

Bruno K. Öijer – Dramaten Live
Release: 8 juni
2 x LP  /  Längd: 1 tim, 29 min

Förhandsbeställ här »

Bruno K. Öijer saknar motsvarighet som svensk författare. Han är lika obestridlig som oundgänglig. Oavsett åt vilket håll samtidens vindar blåser står Öijer fast som vore hans person och diktning utgjuten i sten.

I en tid som oupphörligt premierar det tillgängliga och lättsmälta är han ytterst nödvändig med sin egenartade övertygelse. Att höra Öijer läsa sina dikter är som att få en välkommen påminnelse om att vi aldrig får släppa kritiken av förnuftet och att vi aldrig får glömma bort de mänskliggörande värden som finns i romantiken, mystiken och drömbilderna.

För Bruno K. Öijer har det sceniska alltid varit en viktig del av konstnärskapet, och hans läsningar har ofta liknats vid rockkonserter. Att han dessutom når så pass stor publik med ständigt slutsålda föreställningar i de stora salongerna gör honom unik.

På “Dramaten Live” får publiken återigen höra hur han levandegör det skrivna ordet med sin omvittnade intensitet och sina särpräglade fraseringar.

Bruno K. Öijer signerar skivan i Stockholm

I samband med releasen gör Öijer två signeringar i Stockholm:

Signering 
Plats: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan
Tid: 8 juni, kl. 14

Releasefest + signering
Plats: Rönnells Antikvariat
Tid: 8 juni, kl. 18

Presskontakt

info@tegpublishing.se